Het album Fire fall van Kingsley & PhillaMisschien spreekt de CD hoes van het album Fire fall van Kingsley & Philla je niet aan. Maar laat je niet misleiden door de buitenkant! De liederen, maar liefst achttien nummers*, doen de zon stralen. Kingsley & Philla staan niet voor niets bekend om hun christelijke reggae en dancehall nummers. Het nummer Jah rise is een uitstekend voorbeeld van dit reggae genre. Fire fall is echt een dancehall nummer dat in jouw hoofd blijft hangen. Je kunt niet stil zitten bij het beluisteren van dit nummer. Hetzelfde geldt voor het liedje Jesus.

Spotify

Het liedje Beauty for rightiousness beter bekend als Beautiful heeft in de top vijf van Spotify gestaan! Hoewel de tekst soms moeilijk te verstaan is, is het volgende duidelijk: “Yes, I already won, Mi a God creation.” De zanger zingt in het refrein vervolgens dat als mensen iets negatiefs willen zeggen over zijn uiterlijk, zij het commentaar voor zichzelf mogen houden. Mensen kunnen niet iets afpakken, wat God heeft gegeven. Aan God geeft hij de eer. Het nummer Zion daughter is een ode aan de vrouw die God eert (verwijzing naar Spreuken 31). Door de beat is dit nummer een topper. Ik zou willen dat meer zangers en rappers voor hun ode aan de vrouw een voorbeeld namen aan dit nummer.

Andere muzikale invloeden

Op deze CD zul je horen dat de heren de christelijke muziek op het gebied van reggae en dancehall verder professionaliseren. Het nummer Sweet love is de juiste openingslied van het album. “I wanna love you like the way I love me”. Het is de romantische stijl van reggae. Soft reggae. Ook gebruiken Kingsley & Philla andere muziekinvloeden, zoals R’nB, Pop en Trance. Het nummer Overcomer en U got me going crazy zijn daardoor een verrassing. Het klinkt als een ‘mainstream’ nummer dat je ook op de radio of in de club zou kunnen horen. Met Kingsley zijn zangstem en muziekgevoel kun je meerdere kanten op. Philla zijn rap kun je bij zulke nummers als de slagroom op de taart beschouwen. Het nummer Who can compare heeft een leuke beat. Toch zal het mij niet verbazen als er een aanbiddingsversie van dit nummer zou ontstaan. Ik hoor wel mogelijkheden.

Puntje van kritiek

Het nummer Soul train is een typische reggae nummer, maar net iets te sloom voor mij. De echte reggae fan zal dit misschien juist één van de top nummers vinden. Ik vreesde bij de intro van het nummer Psalm & Hymns dat het ook sloom zou zijn. Maar dit lied is een ‘reggae meets ska’ nummer en daardoor best leuk. Ditzelfde geldt voor het nummer Hatta fire (of faya). De rauwe stem van Philla maakt dit nummer bijzonder. Ik moest een beetje wennen aan het nummer U make me wanna sing. Denk aan de jaren negentig R’nB. Het liedje is een vreemde eend in de bijt, omdat de reggae en dancehall muzieksporen grotendeels zijn weggevaagd. Desondanks is het een mooi nummer. De CD is echt een aanrader! * Van de achttien nummers zijn vier nummers een remix.

Gepubliceerd op www.newsofpeace.com op 13 juni 2013.

Aanbevolen post

Do not be afraid (Gedicht)

Dit gedicht heeft slechts een korte introductie nodig. Nog voor de feestdagen in 2013 viel mijn oog op de Bijbeltekst: “But the angel ...

Follow by Email

Magazine Faith

Manlief en ik over multiculti love in Faith

Copyright

Niets wat is gepubliceerd op de website of onder het domein van NEWS OF PEACE valt, mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/ of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van NEWS OF PEACE. © Alle rechten voorbehouden. (2010 – 2016)