Hoeveel cadeaus krijg jij per dag? #dtv (Alpha-cursus.nl)Wanneer je een cadeau ontvangt, vindt iedereen het meer dan normaal dat je de gever bedankt. Het maakt niet uit of het een klein, of juist groot cadeau is. Een ‘dank je wel’ is wel zo netjes. Op het moment dat ik afscheid nam van mijn ‘oude’ collega’s kreeg ik veel cadeaus. Dat had ik niet verwacht. Ik vond het zo’n lief gebaar. Ik werd er zelfs emotioneel van.Dat gevoel is niet hetzelfde wanneer ik mijn salaris ontvang. Na hard gewerkt te hebben, heb ik wel het gevoel dat ik eindelijk weer mijn salaris heb verdiend. Een cadeau verdien je niet. Niet het laatste salaris van mijn vorige werkgever blijft mij bij, juist de vele leuke attenties van mijn ex-collega’s blijven voor altijd een leuke herinnering.

Een groot cadeau

Ik denk dat wij het leven een stuk aangenamer zullen ervaren als we het leven zelf als een cadeau zien. Het leven is een groot cadeau. Er zijn genoeg ‘dingen’ in het leven die we kunnen zien als de ‘kleinere’ cadeautjes. Ik geloof dat je net als ik, ook momenten hebt gehad waarbij je denkt: “wat een verwennerij, ik had het niet verwacht maar dit of dat is zo goed afgelopen.” Iets concreter: die ene zonnestraal die onverwacht je gezicht streelt. Of die flinke meevaller die je op dat moment goed kon gebruiken. Ik denk dat we los moeten komen van het gevoel dat je alles moet verdienen. Ook het idee dat alles zo vanzelfsprekend of juist heel toevallig is, moeten we laten varen. Ik geloof echt dat Iemand ons cadeautjes toezendt.

Bedankt!

Inmiddels heb ik een beter besef wie ik moet bedanken voor deze cadeautjes. Hij heeft de hemel en aarde geschapen. Hij heeft mij gemaakt en gevormd. Hij heeft mij genezen en Hij voorziet in wat ik nodig heb. Hij doet de zon opkomen voor mij, maar ook voor jou. Hij is het leven! Natuurlijk ben ik niet blind voor de nare dingen die gebeuren op aarde. Onrecht, schuld, ziekte of dood. Waarom staat God dit allemaal toe? Ook wanneer je (eenmaal) gelovig bent, kun je met die deze aspecten te maken hebben. Ik merk dat God mij steeds weer de kracht geeft om met de nare omstandigheden om te gaan. Hij heeft mij beloofd mij niet alleen te laten. Hij geeft mij Zijn vrede. Hij geeft mij Zichzelf.

Eeuwig leven?

God zelf is het grootste cadeau. Hij is echt het leven. Hij heeft nog een cadeau voor ons in petto. Hij geeft en is het eeuwig leven. Dat is een leven waar zonde geen kans krijgt om binnen te dringen in de nieuwe hemel en de nieuwe aarde. God wil het allerbeste voor Zijn kinderen. Hij is al met de inrichting van onze nieuwe woning bezig! Ik merk dat ik in deze levensfase mij vooral bezighoud met nu en straks. Het is lastig om na te denken over eeuwig leven, het leven na dit leven. Toch weet ik in mijn hart dat ik niet bang hoef te zijn voor de natuurlijke dood. Ik heb namelijk al een voucher binnen voor het eeuwig leven. Die wissel ik t.z.t. om. Zo’n cadeaubon is voor iedereen beschikbaar; je moet het alleen willen ontvangen. Maar voor nu geniet ik van de andere cadeautjes die Hij mij dagelijks opstuurt. Ik probeer Hem ook dagelijks te danken. “Dank Papa” Deze blog verscheen eerst op www.alpha-cursus.nl.(november 2013)

Aanbevolen post

Do not be afraid (Gedicht)

Dit gedicht heeft slechts een korte introductie nodig. Nog voor de feestdagen in 2013 viel mijn oog op de Bijbeltekst: “But the angel ...

Follow by Email

Magazine Faith

Manlief en ik over multiculti love in Faith

Copyright

Niets wat is gepubliceerd op de website of onder het domein van NEWS OF PEACE valt, mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/ of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van NEWS OF PEACE. © Alle rechten voorbehouden. (2010 – 2016)