Kinderen als zwerfvuilIk weet niet of je de foto’s van de dode kinderen in Brazilië hebt gezien. Ik zag de foto voorbij komen op Facebook. Aangezien ik vaker iets raars zie op Facebook, besloot ik me niet te verdiepen in de foto. Ook de tekst sprak me niet aan. Maar opeens greep iets in de foto mij enorm aan. Hallo?!? Naomi, zie je dat niet?! Daar liggen kinderen op straat.


Je kent het straatbeeld wel van die zogenaamde ontwikkelingslanden. Overal zijn er vieze en lege waterflesjes en ander soort vuil langs de weg. Straatvuil. Zwerfvuil. En zo lagen deze kinderen daar, dood in een opgedroogd plas bloed. 

Wanneer je slechts één minuut de tijd neemt om de foto’s te bestuderen, komen er allerlei gevoelens naar boven. Bij mij in ieder geval wel. Uiteindelijk nam een bepaalde emotie de overhand. Nee, niet de walging. Het was ineens het intens verdriet. Natuurlijk roepen zulke foto’s altijd vragen op: zijn dit zwerfkinderen die lid zijn van een criminele bende? Is dit een vergeldingsactie? Vragen die afspelen in ons verstand. Als ik toch rationeel moet zijn, dan vraag ik me af hoe het zo ver heeft kunnen komen dat deze kinderen daar liggen als vuil. Hoe kan dat? 

Ik heb de foto gedeeld op Facebook. Ik moest even publiekelijk mijn verdriet delen. Ik weet niet of dat zo verstandig was. Want daarna voelde ik mij nog steeds zo leeg als ik aan de foto dacht. Aan de eettafel zei ik tegen mijn partner dat ik me toch zo machteloos voel. Gelukkig zei hij weer iets opbeurends: “daarom steunen we Children Asking.” Als je toevallig ook de foto hebt gezien, en je wil wat betekenen voor de Braziliaanse kinderen… laat dan je hart spreken. Doe iets. Neem een kijkje op de website van Children Asking en kijk hoe je kunt helpen. Daar mag je ook best rationeel in zijn. www.ChildrenAsking.org

Wist je dat ….

  • Children Asking een christelijke goede doelen stichting is die hulp biedt aan kinderen die zonder externe hulp niet kunnen opgroeien volgens de richtlijnen van de rechten van het kind (Verenigde Naties)?
  • je (eenmalig) kunt doneren?
  • je voor slechts 7,50 euro per maand een kind een leerplek aan kunt bieden?
  • Children Asking heeft gekozen voor onderwijs als methode om kinderen te helpen zich te ontwikkelen tot zelfstandige, nuttige en verantwoordingsvolle burgers?

Aanbevolen post

Do not be afraid (Gedicht)

Dit gedicht heeft slechts een korte introductie nodig. Nog voor de feestdagen in 2013 viel mijn oog op de Bijbeltekst: “But the angel ...

Follow by Email

Magazine Faith

Manlief en ik over multiculti love in Faith

Copyright

Niets wat is gepubliceerd op de website of onder het domein van NEWS OF PEACE valt, mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/ of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van NEWS OF PEACE. © Alle rechten voorbehouden. (2010 – 2016)