Word of God speakIk ben de laatste tijd echt bemoedigd geraakt door een tekst. Ik heb de tekst in de eerste instantie niet gelezen, maar gehoord. Van mijn lieve man kreeg ik een tijdje geleden een cd cadeau: Word of God speak: Hope. Op deze cd staan twaalf nummers. Het zijn Bijbelteksten die zijn gezongen door verschillende artiesten (het is overigens gewoon moderne muziek qua stijl). Het nummer dat mij zo aansprak, heet Fear the Lord. Psalm 34:9, 17-18 uit de New King James Version wordt gezongen.

Afgestompt

Ik ben echt blij met dit cadeau, omdat ik op een gegeven moment niet meer gesterkt raakte door wat anderen zeiden. Daarnaast leek het alsof mijn ogen het niet meer deden. Alles wat ik las, kwam niet meer binnen. Maar door dit liedje kreeg mijn ziel weer kracht. Ik ervoer weer vrede. Ik kreeg weer hoop. Thuis heb ik dit nummer dat me zo aansprak wel 100 keer beluisterd. Onderweg naar mijn werk of supermarkt moest ik aan deze tekst denken. Dit is meditatiestof!

Broken-hearted

Soms zit je niet lekker in je vel, maar ook op dat moment is God daar. Een zonnige periode kan regenachtige dagen hebben. Het is voor mij niet uit te leggen wat dit nummer (deze Bijbeltekst) voor mij betekent. Het is namelijk zo krachtig. Voel je je down? Ben je sip? Is je hart door wat dan ook gebroken? Voel je je verslagen? Het is niet erg om te huilen. Vind opnieuw je kracht door middel van een lied, beeld of een gedicht waarin God Zijn belofte duidelijk wordt. Lees Psalm 34 (eerst van vers 18 – 23 en dan 1 – 17).  

PS ik ben ook zeer te spreken over een ander cd uit deze collectie: Word of God speak: Shelter. De cd Word of God speak: Illuminate ontbreekt nog in mijn collectie. Hint? De prijs van deze albums is relatief laag (inclusief verzendkosten).

Aanbevolen post

Do not be afraid (Gedicht)

Dit gedicht heeft slechts een korte introductie nodig. Nog voor de feestdagen in 2013 viel mijn oog op de Bijbeltekst: “But the angel ...

Follow by Email

Magazine Faith

Manlief en ik over multiculti love in Faith

Copyright

Niets wat is gepubliceerd op de website of onder het domein van NEWS OF PEACE valt, mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/ of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van NEWS OF PEACE. © Alle rechten voorbehouden. (2010 – 2016)