Zeven tips voor (gelovig) ondernemen

Zoals wellicht bekend is, houdt NEWS OF PEACE wel van een zalig top zeven of zeven gouden tips. Ach, als het maar zeven is. Voor de startende ondernemers, de ondernemers die geraakt zijn door de crisis en ondernemers die het continue goed doen, heb ik het een en ander aan tips opgezocht en verzameld. Hier zijn de zeven aanraders voor het gelovig ondernemen anno 2012:Tip 1: Zorg voor het lichaam

Deze tip is ingekopt door Sprout. Sprout raadt zowat in elk artikel de ondernemer aan om te gaan sporten. Ik deel graag deze mening. Waarom zou je geen fysieke inspanningen verrichten om het lichaam, de tempel van God, goed te onderhouden? Naast het sporten (lees: regelmatig bewegen), is gezond eten een ‘must’ voor het lichaam.

Tip 2: Kracht voor de geest

MacDonald, de auteur van Breng orde in je [innerlijk] leven, schrijft dat stilte, eenzaamheid, praten tot God en het bijhouden van een dagboek voor geestelijke kracht zorgen. Het is zodoende aan te bevelen om rustmomenten in te plannen in de agenda. Er is een tijd van samenzijn, en een tijd van eenzaamheid. Maar je bent nooit echt alleen; God is er namelijk altijd en overal. Hij is de beste partner. Neem de tijd om naar Hem te luisteren: Hij weet de beste strategie.

Tip 3: Zeg ‘nee’

Houd steeds bij wat de (meeste) prioriteit heeft. Zaken met allerlei toeters en bellen hoeven niet per se urgent te zijn. Zeg ‘nee’ tegen opdrachten die je niet kunt en/ of wil uitvoeren. Zeg ‘nee’ tegen opdrachten die jouw rustdag verstoren. Door te stoppen met die (ongewenste) werkzaamheden breng je alles weer in perspectief.

Tip 4: Loop over ‘t water

Dit komt uit mijn eigen notitieboek: “Als God jou geroepen heeft om te doen wat je voor Hem moet doen, stap dan in geloof wanneer het de tijd is; wat je ook zal ondernemen overeenkomstig Zijn wil zal slagen. Helaas zul je eveneens onbewust fouten maken, of zal je omgeving niet altijd meewerken. Maar… dan is God nog in staat alles ten positieve te keren voor wie Hem lief hebben en die doen waarvoor zij geroepen zijn.” (2011)

Tip 5: Vertel de boodschap

Potentiële klanten kunnen zich bevinden in jouw (directe) netwerk. Via de ouderwetse manier kun je die mogelijke klanten bereiken door bijvoorbeeld mond tot mond reclame. Vertel jouw boodschap aan familieleden en vrienden; vraag hen om die door te geven. De boodschap over jouw onderneming moet kort en bondig zijn. Geef ze een visueel aantrekkelijk visitekaartje mee.

Tip 6: Ga met de tijd mee

Ik geloof dat er voor (christelijke) ondernemers nog ontzettend veel – gratis – voordeel is te halen op het gebied van #socialemedia. Verken de internet-mogelijkheden en gebruik die bewust. Klik hier voor voorbeelden. Ga met de tijd mee, maar onthoud: wie je offline bent, ben je ook online. Integriteit off-/ online.

Tip 7: Wees een goede rentmeester

Eugene Poppe roept de (christelijke) ondernemer op om een goede rentmeester te zijn. Voor mij houdt het in dat ondernemers duurzaam moeten leren leven. Zo dient de ondernemer bewust om te gaan met zijn of haar geld, personeel en de aarde. Op lange termijn hebben jij en jouw omgeving er zeker voordeel van.♥ Gepubliceerd op www.newsofpeace.com op 5 januari 2012.

Aanbevolen post

Do not be afraid (Gedicht)

Dit gedicht heeft slechts een korte introductie nodig. Nog voor de feestdagen in 2013 viel mijn oog op de Bijbeltekst: “But the angel ...

Follow by Email

Magazine Faith

Manlief en ik over multiculti love in Faith

Copyright

Niets wat is gepubliceerd op de website of onder het domein van NEWS OF PEACE valt, mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/ of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van NEWS OF PEACE. © Alle rechten voorbehouden. (2010 – 2016)