Zon, zee en… heiligheid?Het is weer zomer. Omdat de zon zich in Nederland niet volop laat zien, heb ik toch een ‘last minute’ vliegreis geboekt naar de zon. España, aqui yo voy (zo iets als: Spanje, ik kom eraan). Ik ben klaar voor iets nieuws in mijn leven. Zie Spanje maar als het voorafje. Niemand van mijn (christelijke) vriendinnen kon mee. Ze zijn allemaal te druk, net getrouwd, hopeloos verliefd of hebben geen geld. Ik, nog lekker single, heb daarom besloten om alleen te genieten van de zon, zee en het strand.
Uit het dagboek van Nara, 25 jaar (Rotterdam)


Hoe zal deze vakantie aflopen? Ik heb geen idee. Als schrijver kun je natuurlijk je fantasie op dit fictief verhaal loslaten. Het zou als volgt kunnen gaan: Nara haar leven krijgt een nieuwe wending in Spanje. Zij ontmoet medechristenen en komt geïnspireerd terug. Bij terugkomst vertelt zij haar omgeving over haar buitengewone ervaringen. Mooi als dit gebeurt, maar het verhaal kan ook anders aflopen: Nara is losbandig. Nara hoeft niet na te denken over haar omgeving en – nog belangrijker – haar geestelijke of innerlijk leven. Ze geniet elke avond met volle teugen van de vele cocktails. Zij laat zich vleien door de knappe Spanjaarden en haar danspasjes kun je liever niet nadoen in de kerk.

Heiligheid?

Hoe zal deze versie van de vakantie verder aflopen? Ook dat weet ik niet. Ik weet alleen dat het heel makkelijk is om een ander persoon te zijn in de vakantie. Je geniet van jouw ‘privétijd’ en je hebt vakantie van het ‘christen’ zijn. Misschien word je niet stomdronken tijdens je vakantie of laat je je niet verleiden door de knappe mensen om je heen. Maar alleen al door niet met God te praten en de Bijbel niet te lezen, wordt er afstand gecreëerd tussen jou en God. Christen zijn heeft geen ‘aan’ en ‘uit’ knop. Kunnen wij ten allen tijde Jezus Zijn voorbeeld volgen? Hij was en is altijd gehoorzaam aan God. Kunnen wij ook tijdens onze vakantie een voorbeeld voor anderen zijn? Heiligheid is niet anders dan nalaten wat niet juist is. ■

Aanbevolen post

Do not be afraid (Gedicht)

Dit gedicht heeft slechts een korte introductie nodig. Nog voor de feestdagen in 2013 viel mijn oog op de Bijbeltekst: “But the angel ...

Follow by Email

Magazine Faith

Manlief en ik over multiculti love in Faith

Copyright

Niets wat is gepubliceerd op de website of onder het domein van NEWS OF PEACE valt, mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/ of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van NEWS OF PEACE. © Alle rechten voorbehouden. (2010 – 2016)